Belgiumsleastwanted 2020 02 Facebookeventheader

BELGIUM'S LEAST WANTED

  • Saturday 28/03 20:30-21:30
  • Locatie
    De Grote
  • Soort evenement
    Performance

Belgium’s Least Wanted is een gloednieuw comedycollectief. A bunch of messcherpe comedians, die niet te verlegen zijn om gevoelige onderwerpen uit de weg te gaan. Tijdens  het Feest van het Falen geven we het podium aan Arbi El Ayachi (host), Dara Sheikhi, Serine Ayari, Samir Fighil en Soe Nsuki.Arbi El Ayachi loopt sinds hij kon lopen nog steeds tegen een stoet in, koppig, nieuwsgierig en hard van leer. Een schildpad die meer over de weg kan vertellen dan een haas. Misschien is hij heel speciaal of gewoon door een kosmische fout op de verkeerde planeet gezet. Vorig jaar is hij in première gegaan met zijn eerste avondvullende show.

Serine Ayari begon in het voorjaar van 2018 met stand up comedy en heeft al het voorrecht gehad om op te treden op Level Up in de Bourla Schouwburg. Bovendien mocht ze openen voor Andrew Schulz op een uitverkochte show in Amsterdam en deel uitmaken van de New Talents of Gotham Comedy Club in New York.

Samir Fighil is een man van vele typetjes. En die typetjes gaan allen als een gek tekeer op jouw lachspieren, wees gerust. Maar ook als zichzelf is Samir de koning van de situatiehumor en de onverwachte frisse grap. Samir wordt alom geprezen en gezien als het aanstormende talent uit de Provincie Gelderland. Winnaar persoonlijkheidsprijs Cameretten 2019.

Dara Sheikhi is geboren in Aleppo, Syrië. In 2015 ontvluchtte hij de oorlog en kwam hij aan in België. De eerste negen maanden bracht hij door in het opvangcentrum van Kapellen. In 2017 verwerkte hij samen met andere vluchtelingen zijn ervaringen in de succesvolle theatervoorstelling Dying For Life en was hij een van de hoofdpersonages in de gelijknamige documentaire. Dara is Biochemicus van opleiding en had voordien niks met cultuur. Nadat hij zich heeft ontpopt tot acteur, waagt hij zich nu aan stand up comedy. Dara’s motto is dan ook: ondanks alles blijven we lachen!

Soe Nsuki is al langer geen onbekende meer. Comedienne, journaliste bij Charlie magazine, B-girl en zoveel meer. Ondertussen werden haar good vibes ook opgepikt door televisie. Ze was te zien in onder andere ‘Weg zijn wij’ en ‘Slimste Mens Ter Wereld’. In 2018 is ze in première gegaan met haar eerste avondvullende voorstelling ‘Soetopia’, de ultieme feel good show!